Dankzij onze uitgebreide kennis en jarenlange ervaring in de civiele techniek kan Aquilias BV een grondige technische audit of toetsing uitvoeren op uw project of product, gebaseerd op de inhoudelijke aspecten. Deze allesomvattende audit verschaft u inzicht in de risico’s die verband houden met uw project of product. Deze inzichten stellen u of uw organisatie in staat om, waar nodig, tijdig bij te sturen in het project. Hierdoor kunnen potentiële faalkosten in de toekomst worden verminderd of zelfs volledig worden voorkomen.
Een vakinhoudelijke audit biedt zowel technische experts als niet-technische betrokkenen inzicht in de geldigheid en betrouwbaarheid van een product of project. Naarmate een project of product zich uitstrekt buiten de oorspronkelijke grenzen, nemen de risico’s aanzienlijk toe. Op basis van deze geldigheid en betrouwbaarheid kan een adequaat beeld worden gevormd van de oorzakelijke verbanden tussen de opdracht of de initiële vraag, het geleverde eindproduct en het beoogde doel. In dit proces is de relatie tussen de opdracht, beschikbare gegevens en de gehanteerde methodologie van cruciaal belang.
Een vakinhoudelijk auditrapport biedt de volgende mogelijkheden:
Het uitvoeren van audits en het identificeren van risico’s is een bekend proces voor projecten die worden uitgevoerd volgens de UAV-gc-methode. De vakinhoudelijke audits van Aquilias BV richten zich echter specifiek op de technische inhoud.
Elk project en product wordt ontwikkeld binnen de context van een opdracht, beschikbare of verkregen gegevens en gebruikte of voorgeschreven methodologieën. Dit maakt elk product of project uniek en authentiek. Het betekent dat elk product of project als zodanig moet worden bekeken. Zelfs kleine wijzigingen in een van de uitgangspunten van een product of project kunnen leiden tot een ander eindresultaat. Tegelijkertijd veranderen daarmee de bijbehorende risico’s, ervan uitgaande dat de juiste normen en procedures zijn gevolgd.
Een audit uitgevoerd door Aquilias BV biedt inzicht in de relatie tussen de initiële specificaties, de beschikbare gegevens en de toegepaste methoden enerzijds, en de daaruit voortvloeiende risico’s anderzijds. Bovendien wordt er gekeken naar de causaliteit. Op basis hiervan worden risico’s geïdentificeerd en wordt aangegeven wat de (on)mogelijkheid is van product- of projectuitbreiding, evenals de mogelijke effecten, met name met betrekking tot de risico’s.
De audits zijn gebaseerd op het kennisgebied van civiele techniek, waarbinnen verschillende deelgebieden te onderscheiden zijn. Zowel individuele producten als gehele projecten kunnen onderworpen worden aan een audit.
Meer specifiek kan het gaan om een van de volgende producten of projecten:
Zowel voor nieuwe projecten als voor bestaande infrastructuur worden de nodige onderzoeken uitgevoerd. Hieronder vallen eenvoudige onderzoeken maar ook zeer complexe onderzoeken die heel specifiek zijn. Te denken valt aan grondonderzoeken, constructie-onderzoeken, materiaalonderzoeken, functie-onderzoeken en kwaliteitsonderzoeken.
Het maken van een ontwerp kan plaatsvinden in verschillende fasen van het bouwproces. In veel gevallen is het ontwerp verder opgedeeld in detailontwerpen. Te denken valt hier aan schetsontwerp, voorontwerp, definitief ontwerp en detailontwerp.
Voor het doen van onderzoeken of het maken van berekeningen zijn metingen noodzakelijk. Dit kunnen eenmalige metingen of langdurige metingen zijn.
Aan veel projecten liggen modelstudies ten grondslag. Binnen de civiele techniek valt hier te denken aan studies naar verkeersinfrastructuur, watersystemen, rioleringen en golven.
Voor opslag van gegevens en de analyse ervan worden informatiesystemen en databases gebruikt. Binnen de civiele techniek kan hier specifiek gedacht worden aan databases op basis van GIS of BIM.
Rond het verkrijgen van vergunningen en ontheffingen kunnen civieltechnische aspecten van doorslaggevende betekenis zijn. Het al dan niet verkrijgen van een vergunning of ontheffing is voor veel projecten afhankelijk van de onderbouwing van de aanvraag of het genomen besluit.
Een projectvoorstel of plan van aanpak heeft specifiek betrekking op de uitvoering van een civieltechnisch project. Dergelijke voorstellen kunnen al in een vroeg stadium van een project in beeld zijn. Verderop in het bouwproces kunnen dit onderdelen zijn van de contractfase of van de uitvoeringsfase.
Veel constructies of onderdelen hiervan vereisen een berekening of toetsing.
Om een civieltechnische constructie in de juiste staat te houden is het beheer en onderhouden hiervan noodzakelijk. De plannen voor beheer en onderhoud kunnen onderwerp zijn van een inhoudelijke audit.
Wij verzorgen audits op civieltechnische plannen en berekeningen, of plannen die betwist worden of aanleiding geven tot juridische claims.
Vestigingsadres: Oranje Nassaustraat 26, 4341 GC Arnemuiden
Tel: 06 23215106
Mail: info@quiliasadvies.nl
Made by Origin Marketing